EH8A5096
Facebook
LinkedIn

Smoothiebowl

Met Kiwi | avocado | framboos | banaan | pompoenpitjes | chiazaad

Deze frisse smoothiebowl is heerlijk als ontbijtje of als lichte lunch! Bomvol vitamines en antioxidanten! Gebruik hiervoor een blender of een magic-bullet (echt een topper dit!)

Waarom heeft dit zoveel gezondheids-voordelen?

Kiwi’s zijn rijk aan vitamine C, B en E. Door de vele vitamine C draagt het eten van een kiwi bij aan een goede weerstand. Groene kiwi’s bevatten zelfs meer vitamine C dan een sinaasappel of wel drie citroenen. Avocado zit bomvol vitaminen en mineralen. De vrucht is onder andere rijk aan vitamine B, C, E en K en bevat veel magnesium, kalium, zink en ijzer. Avocado’s bevatten veel gezonde vetten waar je lichaam behoefte aan heeft om de vet-oplosbare vitamines goed op te nemen.

Framboos zit boordevol vitamine C. Verder bevat de framboos vitamine B11, E en K. De mineralen die frambozen herbergen zijn: mangaan, magnesium, koper en kalium. Frambozen zijn rijk aan vezels die voor een goede darmwerking zorgen.

Een banaan bevat veel vitamine B6. Ongeveer 40% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zelfs. Deze vitamine is onmisbaar in je spijsvertering, belangrijk voor je weerstand en zenuwstelsel en het houdt je bloedsuikerspiegel op peil. Daardoor wordt je humeur ook beter.

Pompoenpitten zijn rijk aan vezels, eiwit, vitamine K, vitamine E, magnesium, ijzer, fosfor, mangaan en zink. Ook zijn pompoenpitten rijk aan onverzadigde vetten, zoals omega 6 en 9. Op vitamine B12 na, zijn ook vrijwel alle B-vitamines in deze zaden te vinden. Pompoenpitten zijn zeer rijk aan antioxidanten.

Chiazaad is het kleine, zwarte zaadje van de Mexicaanse chia-plant dat bekend staat als een superfood. Dat komt door de hoge gehaltes aan omega 3-vetzuren, calcium, ijzer, eiwitten, vezels, vitamine B1, B2 en B3. Boordevol gezonde voedingsstoffen dus, die kleine zaadjes!

Bereiding:

Doe alle ingrediënten behalve de pompoenpitten, het chiazaad in de blender of magic-bullet. Blender het kort er mogen nog wel stukjes in de smoothie zitten. Het beste is namelijk om wel te kauwen op de smoothie dit bevordert de spijsvertering.

Doe de smoothie in een kom en doe de pompoenpitjes en chaizaad als topping met eventueel nog wat extra fruit. En dit kun je natuurlijk nog mooi opmaken als je er een feestje van wilt maken!

Tip! Als je weinig tijd hebt kun je de smoothie de avond van tevoren maken en meenemen naar je werk in een beker en de toppings los in een bakje en kun je dit lekker op een later tijdstip opeten.

× Hoe kan ik je helpen?